top of page
Buscar
  • cotesbaixes

Lydia Sempere, un exemple de superació i valors lligats a l´esport

Lydia Sempere és tot un exemple de superació i així ho ha demostrat als nostres alumnes en la xarrada que va oferir per compartir la seua història.

La seua carrera esportiva va començar en el camp de les motos, gràcies a la il·lusió de son pare per aquest vehicle. Lydia ho va intentar però va començar a trobar-se entrebancs produïts per la seua sordera ja que no tenia equilibri i caia constantment. Sense decaure i amb el seu esperit de lluita va començar a provar amb els karts. Es ahí on va engegar el seu camí al món del motor.

Desprès de superar varies barreres com la de pilotar en silenci i gràcies a l'ajuda del seu amic Marc Gené, va poder començar a pilotar el kart podent escoltar el seu motor. Ella ho va descriure com "un dels moments més bonics de la meua vida". A partir d'ahí la seua evolució com a pilot va ser exponencial. Una segona barrera que va superar i així ho va transmetre, va ser la de pilotar en un esport on el gènere masculí estava molt marcat.


Per últim, va explicar que la falta d'espònsors i recolze econòmic va ser un altre problema que va trobar i que quasi li fa abandonar el seu somni de ser pilot. Va explicar que, quan ja estava apunt de "tirar la toalla", un video seu es va fer viral i, a partir d'ahí, va començar a rebre recolzament dels mitjans de comunicació, empreses, institutcions, etc.

També va fer referència a la seua complicada etapa adolescent on va ser objecte de burles pels seus companys de classe, i malgrat passar-ho molt malament, va ser una etapa que a llarg termini, lluny d'enfonsar-la, a va ajudar a ser una persona més sòlida i forta.

Lydia va concloure la seua intervenció expressant com l'esport en general aporta valors d'inclusió, la igualtat, treball en equip, aprenentatge col·laboratiu... i ha encoratjar a tot l'alumnat present a que lluiten amb esforç per aconseguir els seus objectius.El nostre alumnat ha estat molt participatiu i ha demostrat la seua admiració cap a tota la seua trajectòria. Han quedat bocabadats amb la seua història i esperem que els servisca com exemple per vore que totes les limitacions es poden superar i que moltes vegades les barreres les posem nosaltres mateixos.


Una gran lliçó!...Gràcies Lydia per plenar de valors les nostres aules amb les teues vivències.

140 visualizaciones0 comentarios

תגובות


bottom of page