top of page
Buscar
  • cotesbaixes

L'IES Cotes Baixes cas d'estudi de tres centres per a importar els seus models d'aprenentatge

L'IES Cotes Baixes continua sent cas d'estudi i centre model per a altres instituts del territori nacional i internacional. En aquesta ocasió tres nous centres educatius han visitat les seues instal·lacions per a conéixer en primera persona els seus mètodes d'aprenentatge, així com el procés de transformació digital que estan duent a terme per a modernitzar tant les seues instal·lacions com els processos d'ensenyament.


Directius i professorat de Arizmendi Ikastola, el CIFP Miguel Altuna de Bergara i del centre d'FP Redu School Rovaniemi de Lapònia (Finlàndia), han mantingut diverses trobades amb l'equip directiu de l'IES Cotes Baixes i el seu professorat amb la finalitat de conéixer el seu model educatiu. Cal destacar que des de fa sis anys el centre alcoià treballa en la seua implantació amb l'objectiu de materialitzar noves formes d'ensenyament, que combinen l'aprenentatge teòric amb la realització de reptes que connecten a l'alumnat amb el seu futur professional i els ajuden a definir millor el seu camí tant personal com acadèmic.


En els tres casos, han mostrat interés per saber quin ha sigut el procés de canvi i com s'ha dut a terme amb l'objectiu de poder extrapolar aquest sistema als seus respectius instituts. Una altra de les coses en les quals han posat el focus ha sigut a conéixer l'itinerari educatiu que el centre duu a terme i que uneix el Batxillerat Tecnològic amb l'FP i que permet que l'alumnat puga realitzar pràctiques en empreses nacionals i internacionals durant la seua etapa escolar. Un procés en el qual el centre alcoià continua treballant i que també continua millorant gràcies als intercanvis i sinergies educatives que continuen portant amb altres referents a nivell internacional.



La transformació digital és un altre dels camps que l'IES Cotes Baixes està treballant tant a nivell d'aules, materials, disseny d'espais, etc; com a nivell de processos de formació tant per a professorat com alumnat. Amb el CIFP Miguel Altuna, el centre referent d'FP del País Basc, s'han tractat temes com les aules 4.0 que permeten l'execució de projectes, el treball en equip, la resolució de reptes en conjunt de la mà de tecnologies emergents com són la visió artificial, realitat virtual, la robòtica, BIG DATA o el blockchain així com futures col·laboracions en aquest àmbit.


El director de l'IES Cotes Baixes, Fernando Sansaloni ha explicat, a més del funcionament i les rellevàncies respecte a models educatius i millores tecnològiques, “el pla que el centre té per als pròxims anys amb l'objectiu de continuar millorant en tots els camps donant-nos suport en la transformació digital. És un procés en el qual no podem quedar-nos arrere, l'alumnat ha de ser conscient que la tecnologia està impactant en tots els àmbits de la vida i que l'ús d'aquesta ha d'estar enfocat a millorar la vida de les persones, tant a nivell personal com professional. Tot això suposa, d'una banda, una inversió econòmica important, però per un altre, un esforç humà en la qual l'equip del centre continuarem treballant perquè l'el nostre alumnat tinga un futur millor, ple d'oportunitats”.


XII Jornades Tècniques d'FP, una cita amb el món profesional


Aquesta setmana el centre també celebra la dotzena edició de les Jornades Tècniques d'FP. Una setmana de ponències, experiències pràctiques i testimoniatges professionals que tenen com a objectiu acostar als alumnes de Cicles Formatius de Cotes Baixes al món empresarial del qual formaran part en un futur pròxim. Així mateix, busquen involucrar i implicar les empreses en la formació dels alumnes perquè d'aquesta manera puguen estar connectats tant el centre educatiu a la realitat laboral, com les empreses a les necessitats dels estudiants.

En total més de 25 empreses i especialistes de cadascuna de les famílies professionals que actualment s'estudien a Cotes Baixes: des de Tèxtil a Fusta, passant per Mecanitzat, Automoció, Electricitat, Electrònica i Energies Renovables. També Formació i Orientació Laboral (FOL) o Comerç i Màrqueting, han passat pel centre per a aportar nous coneixements teòrics i realitzar algunes demostracions pràctiques en les quals l'alumnat ha sigut partícip i que fa que puguen connectar amb el seu futur professional més pròxim.


Sansaloni ha destacat que “pocs centres acumulen dotze edicions en esdeveniments educatius d'aquest tipus que fa que l'ensenyament públic i l'empresa creuen un espai comú en benefici del futur laboral de l'alumnat i que al seu torn connecten a institucions educatives i empreses. Agraïm enormement l'esforç del nostre en l'organització d'aquestes, si això, això no seria possible.


274 visualizaciones0 comentarios

Comentarios


bottom of page