L'IES Cotes Baixes d'Alcoi anota a la seua trajectòria de premis en carreres de cotxes elèctrics un nou triomf, un tercer lloc en la V edició del Campionat nacional “Eukelec”, celebrat a Sant Sebastià i organitzat pel Centre d'Investigació Aplicada FP d'Euskadi. L'equip “Cotes Electric Car”, format per cinc professors i dotze alumnes, ha representat al centre en aquesta cita en la qual han participat per primera vegada i en la qual han competit contra 35 centres de tota Espanya i França. El vehicle ha sigut construït des del principi i íntegrament per l'alumnat, que ha desenvolupat el projecte sota les premisses de l'economia circular, el reciclatge i la sostenibilitat. A més, durant la fase d'anàlisi i construcció han analitzat cada part de l'automòbil per a, a més de reduir l'impacte contra el Medi Ambient, dur a terme la seua fabricació amb el menor cost possible.

El campionat Nacional de cotxes elèctrics “Euskelec” ja ha entrat a formar part dels títols que l'IES Cotes Baixes acumula en aquesta modalitat de carreres. En aquesta ocasió, els encarregats d'aconseguir el triomf ha sigut l'equip “Cotes Electric Car” format per Adrián Llopis Sanjuan, Sergio Mira Bernabéu, Victor Juan Juan, Pau Berenguer López, Alex Mihalache, Ferrán Vaello Fernández, Abel Sanjuan Ribes, Alejandro Sempere Gutierrez, Guillermo Rico Villena, Alberto Navarro Sarabia, Iván Fuentes Molina y Jordi Miñarro Ripoll, tots ells estudiants del Cicle de Manteniment de Vehicles.
Durant la cita presencial realitzada a Sant Sebastià, els set representants de l'equip van completar les tres proves proposades en les quals es va poder comprovar l'acceleració, velocitat i frenada del vehicle, la capacitat del mateix en les corbes i l'aguant en moviment; en aquesta última van haver de realitzar el màxim nombre de voltes en setanta-cinc minuts competint, així contra la resta d'actuacions elèctriques.

Fins a arribar a la competició, hi ha hagut tot un any de treball en el qual s'ha anat donant forma al nou model de vehicle elèctric de principi a fi. Per a això, l'alumnat s'ha dividit el treball per àrees segons la seua especialització, per a optimitzar els resultats. Entre les diferents fases del projecte s'ha treballat en la investigació mecànica per a la instal·lació dels frens, la suspensió, el xassís, la carrosseria, la transmissió i la direcció; a més d'àrees com el pressupost, el finançament i la publicitat del projecte final.
Un any de treball en el qual l'equip ha afrontat aquest projecte en dues fases, la primera en la qual s'han avaluat una sèrie de requisits del vehicle i la segona, en la qual s'ha posat a prova el cotxe, participant en competicions contra altres centres.

El professor d'Automoció, Ricardo Soler s'ha mostrat molt satisfet amb els bons resultats del vehicle durant la prova i amb el treball de l'alumnat “que ha sigut impecable“. Segons ha explicat “en la primera fase aconseguim acabar entre els millors equips, la qual cosa ens va impulsar i ens va portar a afrontar la segona fase amb il·lusió. De fet, a més del tercer lloc, hem sigut el millor equip debutant d'aquesta edició”. D'altra banda, ha destacat que “en tot moment hem volgut que el producte final fora un vehicle respectuós amb el Medi Ambient, per això s'ha realitzat en fusta completament reciclable i amb baixa emissió de carboni”. Uns acabats que segons assenyala, li van valdre a l'equip de Cotes Baixes la felicitació per part de l'organització que han assegurat “que no havia vist un cotxe tan ben fabricat fins al moment”, segons destaca el responsable d'Automoció. Amb tot, el més important per a Ricardo Soler, és la gran faena i la satisfacció dels alumnes, “ells estan contents, però nosaltres també”.
Comments